Gratis Weekendlejr – Projekt de raske børn

Vi har fået tilsendt dette fantastiske tilbud – Læs også mere her https://m.facebook.com/DeRaskeBorn/

Projekt de raske børn, er en weekendlejer for de raske søskende til psykisk syge i alderen 14-16 år, hvor der vil være fokus på, at give disse unge mennesker nye kommunikations værktøjer, gode oplevelser og venskaber med andre i samme situation som dem selv.

Psykisk sygdom rammer i dag en ud af fem, men anses stadig for at være tabu, derfor er det ikke noget der bliver snakket om, heller ikke når man har en syg i familien. Da psykisk sygdom er en usynligsygdom, ses det ikke når folk er pårørende. Dette bevirker at de raske søskende oftest bliver overset både i hjemmet, skolen og andre steder, da de er nødt til at blive mere voksne end deres alder. Alt dette sker mens den pårørende ikke altid har nogen at snakke med, hvilket også bevirker, at man ofte ser, at den raske går ned, når den syge bliver rask. Vores håb med turen er derfor, at ved at give disse unge mennesker et netværk med andre som dem selv, så kan de støtte og hjælpe hinanden sådan at der er håb for at disse ikke selv bliver syge senere, og herved spare vi en masse menneskelige resurser.

Formålet med turen er ene at give disse unge mennesker nogle værktøjer til at håndtere deres hverdag, og er derfor hverken politiks eller religiøst motiveret.

Lejeren er gratis at deltage på og bliver afholdt på Flamsted centret 16 km fra Aalborg centrum den 17-19/8 2018, og er åben for hele landet, så vi differencer ikke efter hvor i landet man kommer fra. På lejeren er der plads til 32 deltagende, dette antal er sat ud fra, at vi så har rum til, hvis nogen har behov for at gå for sig selv og få fred. På lejeren vil der være en grundstab på 7 personer, som er der hele tiden, hertil vil der komme forskellige aktør ind i løbet af weekenden for at afholde aktiviteter sådan at vi sikre den bedst mulige kvalitet.

Meget af lejerens opbygning vil tage udgangspunkt i spejdermetoden, da flere af stabens medlemmer er spejdere og derfor har stor erfaring med denne metode og den aldersgruppe. Jeg selv, som er projektleder, har været spejder i 18 år, og har i de år været leder og lavet kurser og aktiviteter for den aldersgruppe mange gange. En af de ting der fylder meget i spejdermetoden, er forklaring af hvorfor vi benytter følgende aktiviteter og hvad den enkelte vil få ud af disse. Dette vil der også blive gjort meget ud af på weekenden, sådan at de unge selv kan beslutte, om de vil deltage i en aktivitet, eller om de hellere vil noget andet. Der er derfor ingen tvang på lejeren. Staben er sammensat af mange forskellige mennesker hvorfor vi har mange forskellige kompetencer.

Man behøver ikke at være spejder for at deltage på lejeren, og der vil heller ikke blive lagt vægt på, at vi er spejdere, da formålet som sagt er, at hjælpe de unge og ikke at skaffe medlemmer.

Projektet støttes af Ungdommens røde kors Aalborg, Ungdommens redbarnet Aalborg, Ungdommens bedre psykiatri Aalborg, Headspace Aalborg, SIND ungdom Frederikshavn, KFUM spejderne Danmark og DDS spejderne Danmark   

De bedste hilsner

Nanna Vejbæk, Projektleder

60804597  

 Program:

Fredag:

17.00 Ankomst: Lidt før aftensmad
17.15 Navneleg, indkvartering og præsentation af STAB
18.15 Aftensmad og præsentation af weekenden.
19.15 Icebreakers – Lær hinanden at kende, i mindre grupper (alder og geografi). – Thorbjørn
20.30 Spil-speeddating (Aftenskaffe)

 

Lørdag:

7.30 Morgenvækning (ikke en Flamsted-vækning)
8.00 Morgenmad
8.45 Boksning (bad) – Mads Olsen
10.00 Leg (formiddagskaffe)
10.45 Konflikthåndtering – Dialog – Rikke T.
12.30 Frokost
13.15 Walk and talk
14.00 Udtryksformer:

Musik – Nils

Udtryk dig med naturen

Tegne – Vibeke

15.30 Eftermiddagskaffe
16.00 Optakt til krig – Thorbjørn og Casper
18.00 Aftensmad

Hvis vejret tillader det spisning nede ved jordovnene (eventuelt picnic)

19.00 FEMkamp

Forhindringsløb/Træningslejr til melkrig – Thorbjørn og Casper

20.00 Melkrig – Thorbjørn og Casper
21.30 KÆMPE lejrbål

 

Søndag:

7.30 Morgenmad på sengen
8.30 Meditation/yoga 1 – 1½ time – Sina Harbo
10.00 Billede på træ/sten  (Formiddagskaffe)
10.30 Valgfri “spejder”-aktiviteter og wellness
12.00 Frokost
13.00 Afgang efter frokost