Temaaften med Dorthe Hölck om selvforståelse af handicap

Hvornår

09/10/2013    
19:00 - 22:00

Tilmeldinger

Tilmeldinger lukket

Hvor

Kollegievejens skole - Gymnastiksalen
Kollegievej 1, 9000 Aalborg
Indlæser kort...

Hvordan og hvorfor skal vi snakke med de unge om betydningen af deres autismediagnose?

Dorthe er konsulent med speciale i ASF og ADHD, læs mere derom på hendes hjemmeside: www.dorthehoelck.dk

Når der gives en diagnose, sker det fordi omgivelserne er opmærksomme på, at personen ikke trives og udvikles på samme måde som jævnaldrende. Når diagnosen er givet, får vi viden om hvorfor og hvad der kan gøres for at personen kommer i trivsel.

For forældrene kan denne viden både bringe lettelse og bekymring – Forældre starter med en proces, hvor de indhenter viden om autisme. De begynder så småt at forstå, at deres barn har brug for en særlig indsats.

Sideløbende med at forældrene får denne viden, sættes der gang i overvejelser over hvordan og hvornår de skal snakke med deres barn om autisme.

Til denne temaaften vil Dorthe Hölck perspektivere og drøfte hvordan vi kan snakke med børn og unge der får en autismediagnose. Hun har holdt rigtig mange selvforståelseskurser og ved derfor, hvor vigtig det er, at få snakket om betydningen af diagnosen. Snakken bør tage afsæt i de fordele og ulemper der kan være – så den unge med autisme kan få viden om, hvad der er karakteristisk for unge med autisme og unge uden en autismediagnose.

Hun vil denne aften holde et oplæg, hvor hun deler ud af hendes viden og erfaringer. Der vil også være plads til spørgsmål.

Tilmeldinger

Tilmeldingsfristen er udløbet eller du er ikke logget ind.