Invitation til ”Autisme, læring og trivsel”

Hvornår

14/12/2022    
09:30 - 12:30

Hvor

Vejgaard Bibliotek
Hadsundvej 35, Sal 1, Aalborg, 9000
Indlæser kort...

Hvornår: onsdag d. 14. december 2022 kl. 09.30-12.30

Sted: Aalborg Frivillighus, Vejgaard Bibliotek i salen

Arrangører: Psykolog Kirsten Callesen og Landsforeningen Autisme Kreds Nordjylland

Program:

Kl. 09.30-10.45 Opklaring og afdækning af skoleproblemer ifølge forældres erfaringer

Kl. 10.45-11.15 Pause med kaffe/the, forplejning og netværk

Kl. 11.15-12.30 Fokus på løsninger og ideer til, hvordan børn og unge kan tilgå læring og fællesskaber på en ordentlig måde uden at blive psykisk belastede.

Indhold:

Alle børn og unge har behov for og ret til at få en uddannelse. Alt for mange børn og unge med autisme og/eller ADHD må opgive at være en del af det ordinære skolesystem i længere perioder, eller de kommer i øget mistrivsel og får ofte tillægsdiagnoser.

Kirsten Callesen skabte i 2014 Søstjerneskolen i København, som et eksperiment for at afklare, om man kunne lave en skole, som kunne hjælpe elever med autisme med svær komorbiditet til at komme i bedre trivsel og øge deres kapacitet for læring og social adfærd. Det er lykkedes for rigtig mange elever via Søstjerneskolen at få det bedre og være en del af et læringsfællesskab. Men kan det være rigtigt, at man som elev skal få det så ekstremt svært og blive psykisk belastet, før man kan få den nødvendige hjælp? Vi ved samtidig at forældre til børn med autisme i svær mistrivsel ofte kommer i krydspres af skolesystemet, socialvæsnet og egne visioner for ens barns skolegang, alt imens barnet får det mere og mere svært.

På denne dag vil vi sammen bruge tid på at afdække tingenes tilstand ved at lade forældre kommer til orde, og derefter opklare hvilke løsninger vi skal arbejde på ved at lade forældre komme til orde!

Der er så mange forskellige måder at skabe et læringsrum for elever med autisme og/eller ADHD, som er forskelligt fra det traditionelle skoletilbud. Vi vil sammen formulere en ny vision for et uddannelsesspor, som tager afsæt i elever med autismes styrker og læringsprofiler, ”Det smalle pensum” og vi vil sammen formulere en ramme, man som forældre kan se sit barn i. Og denne vision vil vi præsentere for politikere og skolevæsnet, som et afsæt for at skabe et nyt skolespor for elever med autisme, så de kan få deres uddannelse uden at blive psykisk belastede.

Tilmelding: https://autismenord.nemtilmeld.dk/49/ eller Kristina Valentin, , tlf./SMS: 30259210

Venlig hilsen Kristina Valentin og Kirsten Callesen