Særforestilling: Life Animated i Nordkraft

Hvornår

04/03/2017    
13:30 - 15:30

Tilmeldinger

Tilmeldinger lukket

Hvor

Teglgårds Plads
Teglgårds Plads 1, aalborg, 9000
Indlæser kort...

Særforestilling for autismeforeningen:

Life Animated i Biffen i Nordkraft

Lørdag d. 4.marts kl. 13.30Teglgårds Plads 1, 9000 Aalborg

Dokumentaren ’Life, Animated’ handler om Owen Suskind, der udviklede autisme som treårig

Som treårig stopper Owen Suskind med at tale. Han lukker sig uforklarligt af fra resten af verden. Ligegyldigt hvad hans desperate forældre finder på, kan de ikke komme i kontakt med ham. En hær af videnskabsfolk undersøger ham og stiller til sidst diagnosen autisme. Owen er konstant overstimuleret, da han ikke kan filtrere ordentligt i al informationen omkring sig. Han risikerer aldrig at åbne op over for verden igen..

“Life, Animated” fortæller den gribende fortælling om Owens “tilbagevenden” til verden via sin unikke evne til at indleve sig i Disneys fantasifulde, men også dybt relaterbare karakterer. Samtidigt følger vi den ældre Owen, som i dag er i midttyverne. Trods sit markante handicap skal han lære at leve på egen hånd og gennem alle de op- og nedture, som voksenlivet unægteligt bringer med sig, bliver det svært at finde løsninger i Disneys filmkatalog.

For selv om Owen lever med en særligt hæmmende lidelse, der gør ham meget anderledes fra normen, er filmens største styrke netop, hvordan hans problemer fremstilles så universelle, at de fleste mennesker vil kunne relatere til dem. Om det er den mobning, han blev udsat for som barn, eller om det er den blanding af frygt og glæde, der er ved at træde ind i de voksnes rækker, så er det helt grundlæggende menneskelige følelser, der beskrives. Modsat hvad mange desværre tror om autister, og som Owen selv siger på et rørende tidspunkt i filmen, har han aldrig haft lyst til at isolere sig fra omverden, men derimod at dele sine oplevelser sammen med andre mennesker.

(uddrag fra anmeldelse af Mattia Guidarelli Moovy.dk)

Annette Møller fra Nordbo holder en kort indledning før filmen fremvises.

Alle er velkomne. Efter filmen er vist, er der tid til at blive i salen og diskutere indtil kl. 16.15, hvis der er lyst og behov

Pris for medlemmer af autismeforeningen: 35 kr, pris for ikke-medlemmer: 70 kr

Der betales ved indgangen til biografsalen, hvor et af foreningens medlemmer vil stå. Helst kontant, i aftalt beløb, men ellers også med Mobile Pay.

Der kan købes drikkevarer og snacks før forestillingen.

Tilmelding på Autismenord.dk under arrangementet, eller på vores facebookside: Autismeforeningen Nordjylland. Kontakt evt. Sinne Rørdam Jensen på mobil 22809450.

Billetterne reservers efter først-til-mølle-princippet.

Tilmeldinger

Tilmeldingsfristen er udløbet eller du er ikke logget ind.