Samtalen mellem mennesker med og uden autisme

Hvornår

15/08/2024    
19:00 - 21:00

Hvor

Skørping skole
Himmerlandsvej 65, Skørping, 9520
Indlæser kort...

Spændende og lærerigt foredrag, som gør os klogere på kommunikation mellem mennesker med og uden autisme

”Jeg har fået nyt hår”, siger Anne glad og ser spændt på sin veninde. ”Du ligner en dreng” svarer veninden. Anne får tårer i øjnene.

Når mennesker med og uden autisme taler sammen, kan der opstå mange misforståelser. Man kan kort sagt slå sig på hinandens sprog og opleve det vi kalder samtalesorg.

Denne aften vil Aase Holmgaard og Nina Berg Gøttsche give eksempler på disse misforståelser og samtidig præsentere en ny måde, hvor forældre, søskende, bedsteforældre, venner, kærester kan  overvinde misforståelserne og opnå gensidig forståelse og accept – det vi kalder samtaleglæde.

Foredragsholderne har skrevet bogen “Autisme og kommunikation- samtaler mellem mennesker”, Dansk Psykologisk Forlag, hvori de præsenterer et nyt sprog og en ny metode til at analysere og forstå samtalen mellem mennesker med og uden autisme.
Nina Berg Gøttsche er ph.d. og lektor i dansk på læreruddannelsen i VIA University College. Hun har gennem en årrække specialiseret sig i elever med kommunikationsvanskeligheder. Hun har forsket i, hvordan elever kan øge deres muligheder for deltagelse ved at inddrage elevernes eget perspektiv.
https://dpf.dk/forfattere/nina-berg-goettsche/

Aase Holmgaard er autoriseret privatpraktiserende psykolog og ph.d. i specialpædagogik. Hun har i en årrække undervist og superviseret lærere og pædagoger og også forældre og pårørende til børn, unge og voksne med særlige behov. Hun har i sit arbejde haft fokus på sprog og kommunikation og betydningen af at blive forstået ud fra sit eget ståsted og perspektiv.
https://dpf.dk/forfattere/aase-holmgaard/

Samtalen mellem mennesker med og uden autisme | Autismenord (nemtilmeld.dk)