Generalforsamling i Autismeforeningen Kreds Nordjylland

Den 14. marts er der generalforsamling i Autismeforening.

Dagsorden vil være i henhold til vedtægterne, endelig dagsorden udsendes senere.

Aftenen indledes med afholdelse af den årlige generalforsamling, hvorefter Annette Møller tager over med foredraget:

Autisme og belastnings reaktioner
Ligesom alle andre mennesker reagerer mennesker med autisme vidt forskelligt i belastede perioder af deres liv, men en autismediagnose medfører øget risiko for egentlige belastnings reaktioner i form af fx stress tegn, øget ængstelighed, depressive tendenser og OCD-lignende træk. Den vigtigste indsats for at afhjælpe disse belastnings symptomer er at målrette sin indsats ud fra kendskab til den enkeltes autisme og de tilknyttede vanskeligheder og styrker.
I dette oplæg vil der blive introduceret modeller og forklaringer på:
– hvorfor belastningssymptomer nemmere opstår hos mennesker med autisme
– hvordan øget viden om en persons autisme vil give værdifuld viden til at reducere belastningssymptomerne

Deltagelse er gratis, og der serveres sandwich og kaffe/te/vand og kage.

Arrangementet finder sted tirsdag d. 14. marts kl 17.30 – 22.00 på Lindholms Brygge 2 – 4, 1.sal

Tilmelding senest 10.marts via www.autismenord.dk under arrangement eller på foreningens facebookside Autismeforeningen Nordjylland under opslaget om arrangementet

Biograf i Frederikshavn 20. februar

Kom i biografen med Autismeforeningen

Nu nærmer vi os vinterferien, og vi vil gerne invitere børn med autisme, deres søskende og forældre i biografen for at se Vaiana 2D Dansk tale.

Forestillingen bliver vist i Palads 1-2-3, Danmarksgade 26 Frederikshavn, mandag d. 20. februar kl. 11.00

Det er en film for børn og barnlige sjæle, og turen giver en mulighed for at træne dit barn i at gå i biografen. Vi får vores egen sal, hvor vi har mulighed for at justere på lys og lyd, hvis der skulle være brug for det. Som udgangspunkt vil det dog være som en ganske almindelig forestilling, bortset fra at forestillingen kun annonceres på autismeforeningens hjemmeside og på vores Facebook side, og derfor kun er for børn og voksne, som har autisme inde på livet.

Hvis du er medlem og tilmelder dig via hjemmesiden autismenord.dk er prisen kr. 35,00 pr person. Da autismeforeningen støtter arrangementet, kan du ikke bruge dit ledsagerkort denne dag.

Tilbud: Billet inkl. 0,4 l. sodavand + lille popcorn. Pris 65 kr.

Sodavand kan byttes til kildevand, kaffe, the, varm cacao.

Der er mulighed for at opgradere til større sodavand og popcorn.

Kiosken vil være åben ½ time før filmstart.

Hvis du ikke er medlem, er prisen 75 kr. pr. person for billetten og hvis der ønskes sodavand og popcorn er prisen 100 kr. (i så fald kan du tilmelde dig til Mona Petersen på tlf. 29466535 eller mail: monahansen@oncable.dk).

Først når din tilmelding er bekræftet af autismeforeningen, kan du være sikker på, at der er en billet til dig/jer.

Billetterne afhentes i biografen fra kl. 10.30, hvor Mona Petersen fra autismeforeningen vil være til stede og udlevere billetter mod kontant betaling (evt. mobile pay)

Vi glæder os til at dig/jer i biografen

Tilmelding kan ske via www.autismenord.dk under arrangement, eller til bestyrelses medlem

Mona Petersen, 29466535

LANDSFORENINGEN AUTISME – Kreds Nord.

Fisketur med Autismeforeningen 10. marts 2017

Vi mødes ved Alfa Laval på Gasværksvej fredag d. 10/3 kl 16:00 og begiver os ned mod fjorden. Vi fisker fra bolværket med spinnestænger, men har du ingen fiskestang har vi et par stykker vi kan låne ud så alle får krogen i vandet. Det vil være velset hvis vi kunne møde op i redningsvest. Der er mulighed for at sidde på bænkene i området og nyde dem medbragte kaffekurv.

Gåtur med Autismeforeningen

Vi mødes på det sted, der er angivet under den enkelte dato, og går ud i naturen. Vi følges, så vidt det er muligt, ad på afmærkede ruter, men der er selvfølgelig mulighed for at udforske på egen hånd. Ved mødestederne, eller indenfor kort afstand, er der borde og bænke så der er rig mulighed for at sætte sig med den medbragte eftermiddagskaffe og få en snak med andre, hvis vi kan rumme det. Vel mødt i travesko og med paraply.

  • 18. februar kl. 13.30 Golfparken – mødested ved Aalborgskolen
  • 5. marts kl. 13.30 Lundby krat– mødested ved Lundbygrillen på festpladsen
  • 18.marts kl 13.30 Lindholm høje – mødested ved museet
  • 1. april kl. 13.30 Madum sø – mødested på rastepladsen Madum Søvej/Hellum Hedevej
  • 15. april – 13.30 Store Øksø – mødested ved Mosskov Pavillionen
  • 29. april 13.30 Golfparken – mødested ved Aalborgskolen
  • 13. maj kl 13.30 Store Økssø – mødested ved Mosskov Pavillionen
  • 27. maj kl 13.30 Lindholm høje – mødested ved Museet

Cafeaften i Hobro 27. februar 2017

Mandag d. 27. februar kl 18:30 – 20.30

Specialgruppen Fuglereden, Døstrupvej 21, 9500 Hobro

Café-netværksaftener henvender sig til nye som gamle medlemmer, hvor der vil være mulighed for at høre om autismeforeningen, til at få råd og vejledning til at takle hverdagsproblemer, skolesøgning, bevillinger, hjælp til selvhjælp osv. Der vil være mulighed for at møde medlemmer fra lokalforeningenen Autisme Kreds Nord, som har erfaring som pårørende til autister.

Det kan være en svær situation at stå i, når man får et barn med en autismespektrumforstyrrelse eller man selv får en diagnose og skal lære at takle de udfordringer, det giver. Det kan derfor være en hjælp, at søge kontakt til ligesindede og mødes med andre forældre for at hygge, udveksle gode erfaringer m.m. Foreningen vil være vært med kaffe og kage.

Tilmelding kan ske via www.autismenord.dk under arrangement eller på foreningens facebookside Autismeforeningen Nordjylland

Særforestilling for autismeforeningen: Life Animated i Biffen i Nordkraft

Life Animated i Biffen i Nordkraft

Lørdag d. 4.marts kl. 13.30Teglgårds Plads 1, 9000 Aalborg

Dokumentaren ’Life, Animated’ handler om Owen Suskind, der udviklede autisme som treårig

Som treårig stopper Owen Suskind med at tale. Han lukker sig uforklarligt af fra resten af verden. Ligegyldigt hvad hans desperate forældre finder på, kan de ikke komme i kontakt med ham. En hær af videnskabsfolk undersøger ham og stiller til sidst diagnosen autisme. Owen er konstant overstimuleret, da han ikke kan filtrere ordentligt i al informationen omkring sig. Han risikerer aldrig at åbne op over for verden igen..

“Life, Animated” fortæller den gribende fortælling om Owens “tilbagevenden” til verden via sin unikke evne til at indleve sig i Disneys fantasifulde, men også dybt relaterbare karakterer. Samtidigt følger vi den ældre Owen, som i dag er i midttyverne. Trods sit markante handicap skal han lære at leve på egen hånd og gennem alle de op- og nedture, som voksenlivet unægteligt bringer med sig, bliver det svært at finde løsninger i Disneys filmkatalog.

For selv om Owen lever med en særligt hæmmende lidelse, der gør ham meget anderledes fra

normen, er filmens største styrke netop, hvordan hans problemer fremstilles så universelle, at de fleste mennesker vil kunne relatere til dem. Om det er den mobning, han blev udsat for som barn, eller om det er den blanding af frygt og glæde, der er ved at træde ind i de voksnes rækker, så er det helt grundlæggende menneskelige følelser, der beskrives. Modsat hvad mange desværre tror om autister, og som Owen selv siger på et rørende tidspunkt i filmen, har han aldrig haft lyst til at isolere sig fra omverden, men derimod at dele sine oplevelser sammen med andre mennesker.

(uddrag fra anmeldelse af Mattia Guidarelli Moovy.dk)

Annette Møller fra Nordbo holder en kort indledning før filmen fremvises.

Alle er velkomne. Efter filmen er vist, er der tid til at blive i salen og diskutere indtil kl. 16.15, hvis der er lyst og behov

Pris for medlemmer af autismeforeningen: 35 kr, pris for ikke-medlemmer: 70 kr

Der betales ved indgangen til biografsalen, hvor et af foreningens medlemmer vil stå. Helst kontant, i aftalt beløb, men ellers også med Mobile Pay.

Der kan købes drikkevarer og snacks før forestillingen.

Tilmelding på Autismenord.dk under arrangementet, eller på vores facebookside: Autismeforeningen Nordjylland. Kontakt evt. Sinne Rørdam Jensen på mobil 22809450.

Billetterne reservers efter først-til-mølle-princippet.

Temaaften for bedsteforældre og pårørende til børn og unge med autisme

Temaaften for bedsteforældre og pårørende til børn og unge med autisme

Som bedsteforældre og pårørende til et barn med autisme kan man opleve særlige situationer eller en særlig adfærd hos barnet, der kan være anderledes, end det man oplever hos andre børn. Det kan være adfærd, som er svær at tolke eller forstå, og som man måske kan mangle redskaber til at håndtere.

Formålet med temaeftermiddagen er at give bedsteforældre og pårørende mulighed for at drøfte disse oplevelser med andre, at få forståelse for barnets udfordringer samt at få redskaber til at støtte barnet på bedst mulig vis.

Indhold:

Deltagerne bliver introduceret til autismespektret, hvor vi beskriver de særlige karakteristika, de særlige udfordringer samt stress- og sansesårbarhed hos børn og unge med en autismespektrumtilstand

Deltagerne bliver introduceret til de pædagogiske metoder og redskaber og baggrunden for, hvorfor metoderne virker, som de gør

I løbet af aftenen vil der være mulighed for erfaringsudveksling i forhold til de oplevelser og tanker man har haft som bedsteforældre og pårørende til et barn med autisme.

Sted:

Autismecenter Nord-Bo

Lindholm Brygge 2 – 4, 1. sal

9400 Nørresundby

Dato: 28/2 2017 kl. 19.00 – 22.00

Kom i biografen i Frederikshavn med Autismeforeningen

Nu nærmer vi os vinterferien, og vi vil gerne invitere børn med autisme, deres søskende og forældre i biografen for at se Vaiana 2D Dansk tale.

Forestillingen bliver vist i Palads 1-2-3, Danmarksgade 26 Frederikshavn, mandag d. 20. februar kl. 11.00

Det er en film for børn og barnlige sjæle, og turen giver en mulighed for at træne dit barn i at gå i biografen. Vi får vores egen sal, hvor vi har mulighed for at justere på lys og lyd, hvis der skulle være brug for det. Som udgangspunkt vil det dog være som en ganske almindelig forestilling, bortset fra at forestillingen kun annonceres på autismeforeningens hjemmeside og på vores Facebook side, og derfor kun er for børn og voksne, som har autisme inde på livet.

Hvis du er medlem og tilmelder dig via hjemmesiden autismenord.dk er prisen kr. 35,00 pr person. Da autismeforeningen støtter arrangementet, kan du ikke bruge dit ledsagerkort denne dag.

Tilbud: Billet inkl. 0,4 l. sodavand + lille popcorn. Pris 65 kr.

Sodavand kan byttes til kildevand, kaffe, the, varm cacao.

Der er mulighed for at opgradere til større sodavand og popcorn.

Kiosken vil være åben ½ time før filmstart.

Hvis du ikke er medlem, er prisen 75 kr. pr. person for billetten og hvis der ønskes sodavand og popcorn er prisen 100 kr. (i så fald kan du tilmelde dig til Mona Petersen på tlf. 29466535 eller mail: monahansen@oncable.dk).

Først når din tilmelding er bekræftet af autismeforeningen, kan du være sikker på, at der er en billet til dig/jer.

Billetterne afhentes i biografen fra kl. 10.30, hvor Mona Petersen fra autismeforeningen vil være til stede og udlevere billetter mod kontant betaling (evt. mobile pay)

Vi glæder os til at dig/jer i biografen

Tilmelding kan ske via www.autismenord.dk under arrangement, eller til bestyrelses medlem

Mona Petersen, 29466535

LANDSFORENINGEN AUTISME – Kreds Nord.

Legeland Nordkraft 25. februar 2017

Nu nærmer vi os vinterferien, og vi vil gerne invitere børn med autisme, deres søskende og forældre i Legeland

Nordkraft lørdag d. 25. februar 2017 kl. 16.15 – kl. 18.00

Vi har booket legeland i Nordkraft, så tag hele familien med, og få nogle hyggelige timer sammen.

Der vil være mulighed for at klatre på klatrevæg, springe i trampoliner, og lege og have det sjovt i legehjørnet, eller på forskellige springmadrasser.

Klatreinstruktør vil være tilstede ved klatrevæggen, og springinstruktør vil være tilstede ved trampoliner.

Hvis du er medlem og tilmelder dig via hjemmesiden autismenord.dk er prisen kr. 25,00 pr person.

Hvis du ikke er medlem, er prisen 50 kr. pr. person (i så fald kan du tilmelde dig til Mona Petersen på tlf. 29466535 eller mail: monahansen@oncable.dk).

Der betales kontant/mobil pay ved indgangen, hvor en af os fra autismeforeningen tager imod.

Alle er velkommen, og vi glæder os til at se jer.

NB – husk drikkedunk, for man bliver tørstig.

Tilmelding kan ske via www.autismenord.dk under arrangement, eller til bestyrelses medlem

Mona Petersen, 29466535

LANDSFORENINGEN AUTISME – Kreds Nord.